Вибір посуду для випікання: яка вона, ваша ідеальна форма для випічки? фото 1
Корисно

Вибір посуду для випікання: яка вона, ваша ідеальна форма для випічки?

02 серпня 2023 0

Сезон фруктів та ягід у розпалі, тож самий час приготувати улюблений пиріг, пиріжки або кекси. І от коли справа доходить до випічки, є багато речей, які можуть вплинути на кінцевий результат. Більшість наголошує на важливості змішування правильних інгредієнтів і правильної їх обробки. Однак про форму для випікання, яка використовується, зазвичай забувають.

Важливо вибрати правильний посуд, який підійде під ваш рецепт, враховуючи інгредієнти, їх кількість та консистенцію. Форми для випічки відрізняються за розміром, конструкцією, формою, матеріалами тощо, тож розглянемо основні критерії.

Матеріал

Матеріал форми для випікання відіграє величезну роль у тому, наскільки добре приготується страва та наскільки складним буде процес очищення цього посуду в кінці.

Форми для випічки можуть бути виготовлені з кількох видів матеріалів, кожен з яких має свої переваги та недоліки. Як правило, ви знайдете посуд для випічки, виготовлений із нержавіючої сталі, алюмінію, скла та силікону.

Корозійностійка сталь, алюміній

Форми з корозійностійкої сталі від брендів Vincent, Florina, Korkmaz, мають відмінну теплопровідність, що дозволяє їм рівномірно та швидко розігріватися та розподіляти тепло по всій поверхні. Такий варіант ідеально підходить для приготування печива та бісквітів, оскільки вони отримують красиву золотисту скоринку та рівномірну текстуру.

Корозійностійка сталь має гарну теплопровідність і здатність зберігати тепло, що дозволяє рівномірно випікати пироги і тарти. Це особливо важливо для тіста зі скоринкою, де потрібно досягти ідеального поєднання хрусткої скоринки та ніжного внутрішнього шару. 

Форми з корозійностійкої сталі також відмінно підходять для випікання маленьких кексів та маффінів. І ми радимо звернути увагу на цей варіант, якщо ви плануєте випікати хліб чи паски. Такі форми мають достатню міцність, щоб підтримувати тісто в потрібній формі під час підйому та випічки.

Термостійке скло

Форми з термостійкого скла від брендів Luminarc та Simax, відмінно підходять для випікання пирогів та пиріжків. Скло є чудовим провідником тепла, а завдяки прозорості ви можете легко контролювати процес приготування та бачити, коли випічка досягає бажаної готовності.

Якщо ви задумали приготувати запіканку, лазанью або іншу листкову страву, радимо обрати лоток для запікання Simax 5,2 л, він має більш товсті стінки, які рівномірно нагріваються і підтримують тепло, це гарантує, що ваша страва ідеально приготується.

Скляні форми можуть витримати як середні температури, так і більш високі, що використовуються при випіканні пирогів або хліба. Скло має гладку поверхню, яка легко миється. Випікання у скляній формі зазвичай не призводить до прилипання продуктів до поверхні, тому вона легко чиститься вручну або в посудомийній машині.

Скло є непористим матеріалом, що не взаємодіє з харчовими продуктами і не виділяє жодних шкідливих речовин.

Силікон

Силіконові форми від Vincent та Florina ідеально підходять для приготування маленьких солодощів, таких як маффіни та кекси. Вони гнучкі, що полегшує діставання готових виробів. Більше того, силіконові форми не потребують  додаткового змащування олією чи борошном, що полегшує процес випікання.

Окрім того, силіконові форми можуть бути відмінним вибором для приготування шоколадних цукерок та інших шоколадних виробів. Їх гнучкість дозволяє легко вийняти шоколад із форми, зберігаючи його форму та деталізацію. Радимо звернути увагу на форму для шоколаду серце Vincent 20,5х10 см та форму для шоколаду квадро Vincent 20,5х10 см.

Порцеляна

Порцелянові форми для випічки часто використовуються для приготування крем-брюле, пудингів та десертів під суфле. Порцеляна добре утримує і рівномірно розподіляє тепло, що сприяє правильному приготуванню цих десертів та створенню їхньої ніжної текстури.

Також їх можна використовувати для випікання фруктових паїв. Порцелянова поверхня дозволяє рівномірно розподілити тепло, зберігаючи при цьому вологу фруктів і створюючи соковиту та ароматну начинку.

Розмір

Коли ви переглядаєте свій рецепт чергової страви, одна з перших речей, на яку ви, ймовірно, звертаєте увагу поряд з інгредієнтами, — це їх кількість та порція, яку ви плануєте приготувати. В ідеалі, вам потрібна форма, в яку вміститься все за раз.

Наприклад, якщо у вас є маленьке деко, таке як форма Korkmaz Torta 22,5х22,5х4,5 см але ви готуєте печиво для великої вечірки, це може бути не найкращим варіантом, якщо ви не згодні повторно використовувати той самий лист для кількох партій і витрачати більше часу на процес випікання. У такому випадку прямокутна форма 38,5 см Korkmaz Torta буде найкращим вибором, щоб ви могли спекти більше печива за менший час.

Тому зазвичай добре мати на кухні кілька різних розмірів і різні форми для випікання. Таким чином, ви будете готові до будь-яких ситуацій і матимете запасні ємності, якщо це раптом знадобиться.

Форма

Круглі форми для пирогів, такі як, форма для випічки пирога Korkmaz Torta 29,5 см або форма Luminarc Smart Cuisine 28 см, є класичним вибором для приготування пирогів та тартів. Вона забезпечує рівномірне приготування за рахунок рівномірного розподілу тепла по всій поверхні та стінкам форми. Кругла форма також чудово підходить для запікання фруктових пирогів та пирогів з нестандартною, рідкою начинкою.

Прямокутна форма для хліба допомагає зберегти форму та забезпечує рівномірну підтримку для тіста під час випікання. Прямокутна форма також зручна для нарізання хліба на рівні скибочки. Звертаємо вашу увагу на форму для випічки хліба Florina 25х12х8см та форму для випічки хліба Korkmaz Torta 27 см.

Форма для кексу Korkmaz Torta забезпечує рівномірне приготування, а також зручність подачі та сервірування. А форма для випічки мафінів Vincent з безліччю маленьких відділень є оптимальним вибором для приготування мафінів та інших маленьких солодощів. 

Роз’ємна форма Korkmaz Torta 24 см або роз’ємна кругла форма Vincent 24x7 є універсальним вибором і підходить для різних рецептів, включаючи чізкейки, пироги та листкові страви. Її головна перевага полягає в тому, що можна зняти бічні стінки форми, щоб легше витягти готову страву, особливо якщо вона має ніжну текстуру.

Силіконові форми для випічки, такі як Florina Anide або Korkmaz Stara мають гнучкість, що полегшує вилучення готової страви. Вони також зазвичай не вимагають змащування олією або борошном, що робить їх зручнішими у використанні. Силіконові форми чудово підходять для приготування макарунів, кексів та іншої невеликої випічки.

Обирайте кращий посуд для випічки у Домі посуду.

Бажаємо вдалих покупок!

Коментарі (0)
Залишити відгук
Відгуків немає

Підписуйтесь на новини

Надсилаємо лише корисне: новини, акції, подарунки.