Топ 5 рецептів з гарбуза та їх подача фото 1
Готуємо з Домом посуду

Топ 5 рецептів з гарбуза та їх подача

25 жовтня 2023 0

Осінь – це час, коли на прилавках магазинів з'являються соковиті та ароматні гарбузи. Цей помаранчевий дар природи може стати ідеальним інгредієнтом для приготування різноманітних страв, в яких поєднуються тепло та затишок осінніх днів. У цьому блозі ми представимо вам топ 5 рецептів з гарбуза і поділимось порадами щодо їх красивої та смачної подачі. Чи готові поринути в атмосферу осіннього чарівництва?

Гарбузовий суп з каррі:

Інгредієнти:

500 г гарбуза (очищеного та нарізаного кубиками)

1 цибулина (нарізана)

2 зубчики часнику (подрібнених)

2 ст. ложки каррі-порошку

400 мл кокосового молока

Сіль та перець за смаком

Приготування:

У великій каструлі розігрійте трохи олії та обсмажте цибулю і часник до м'якості.

Додайте нарізаний гарбуз і каррі-порошок, обсмажте ще кілька хвилин.

Поступово додавайте кокосове молоко, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть до м'якості гарбуза (приблизно 15-20 хвилин).

Використовуючи блендер, подрібніть суп до отримання однорідної консистенції.

Приправте сіллю та перцем за смаком. Подавайте з кренделями та свіжою кінзою.

Гарбузовий різотто:

Інгредієнти:

300 г арборіо рису

500 г гарбуза (очищеного та нарізаного кубиками)

1 цибулина (нарізана)

1,5 л бульйону (гарячого)

50 г пармезану (тертого)

2 ст. ложки вершкового масла

Сіль та перець за смаком

Приготування:

У глибокій сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте цибулю до прозорості.

Додайте рис і обсмажте ще кілька хвилин.

Поступово додавайте гарячий бульйон, постійно помішуючи, до готовності рису (приблизно 18-20 хвилин).

Додайте нарізаний гарбуз і варіть ще 5-7 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким.

Зніміть з вогню, додайте тертий пармезан, сіль та перець. Подавайте одразу.

Гарбузовий хліб:

Інгредієнти:

400 г гарбузового пюре

500 г борошна

7 г сухих дріжджів

1 ч. ложка цукру

1 ч. ложка солі

Приготування:

Змішайте гарбузове пюре, борошно, цукор і сіль у великій мисці.

Додайте сухі дріжджі та замішуйте тісто до утворення однорідної маси.

Викладіть тісто на робочу поверхню і замішуйте його близько 10 хвилин, поки воно стане пружним і еластичним.

Сформуйте з тіста хлібну булку, покладіть у форму для випічки і дайте піднятися, залиште на 30-40 хилин.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 180°C близько 40 хвилин, або до золотистої кірки.

Гарбузові кекси:

Інгредієнти:

200 г гарбуза (очищеного та подрібненого)

2 яйця

200 г цукру

200 г борошна

1 ч. ложка розпушувача тіста

1 ч. ложка меленої кориці

Приготування:

У мисці збийте яйця та цукор до утворення пишної маси.

Додайте гарбуз, борошно, розпушувач тіста та корицю. Ретельно перемішайте до однорідності.

Розлийте тісто у форми для кексів, заповніть їх на 2/3.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 180°C близько 20-25 хвилин, або поки кекси не стануть золотистими і до чистої зубочистки.

Гарбузовий чізкейк:

Інгредієнти:

250 г гарбуза (очищеного та нарізаного)

400 г крем-чізу

2 яйця

150 г цукру

1 ч. ложка ванільного екстракту

1 ч. ложка меленої кориці

Приготування:

У блендері подрібніть гарбуз до одержання пюре.

У великій мисці збийте крем-чіз та цукор до гладкої маси.

Додайте яйця, ванільний екстракт та мелену корицю, продовжуйте збивати.

Поступово вводьте гарбузове пюре і продовжуйте збивати до отримання однорідної суміші.

Вилийте суміш у форму для чізкейка і випікайте в попередньо розігрітій духовці при 160°C близько 45-50 хвилин, або поки чізкейк не застигне по краях і злегка тремтітиме в центрі.

Охолодіть чізкейк у холодильнику не менше 4 годин перед подачею.

Не менш важливо вміти красиво подати гарбуз. При використанні барвистого, яскравого посуду з нашого магазину та декору у вигляді осіннього листя або свічок, ви створите невимовну атмосферу. Гарбузові страви чудово поєднуються з білими або бордовими тарілками, на яких буде вигідно виглядати помаранчевий колір гарбуза. Додайте трохи свіжої зелені або яскравих ягід для контрасту.

Гарбуз - універсальний продукт для осінніх страв, який здатний надати вашому столу яскравості та смаку. Ці п'ять рецептів стануть чудовим початком вашої кулінарної подорожі у світ гарбузової смакоти. Не забудьте відвідати наш магазин посуду, щоб знайти ідеальні аксесуари для гарної подачі страв. Осінь - час натхнення та насолоди смаком!

Коментарі (0)
Залишити відгук
Ваш відгук буде першим. Зареєструйтеся й поділіться своїми враженнями.

Підписуйтесь на новини

Надсилаємо лише корисне: новини, акції, подарунки.