Топ 5 рецептів з гарбуза та їх подача
25 октября 2023 0Осінь – це час, коли на прилавках магазинів з'являються соковиті та ароматні гарбузи. Цей помаранчевий дар природи може стати ідеальним інгредієнтом для приготування різноманітних страв, в яких поєднуються тепло та затишок осінніх днів. У цьому блозі ми представимо вам топ 5 рецептів з гарбуза і поділимось порадами щодо їх красивої та смачної подачі. Чи готові поринути в атмосферу осіннього чарівництва?
Гарбузовий суп з каррі:
Інгредієнти:
500 г гарбуза (очищеного та нарізаного кубиками)
1 цибулина (нарізана)
2 зубчики часнику (подрібнених)
2 ст. ложки каррі-порошку
400 мл кокосового молока
Сіль та перець за смаком
Приготування:
У великій каструлі розігрійте трохи олії та обсмажте цибулю і часник до м'якості.
Додайте нарізаний гарбуз і каррі-порошок, обсмажте ще кілька хвилин.
Поступово додавайте кокосове молоко, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть до м'якості гарбуза (приблизно 15-20 хвилин).
Використовуючи блендер, подрібніть суп до отримання однорідної консистенції.
Приправте сіллю та перцем за смаком. Подавайте з кренделями та свіжою кінзою.
Гарбузовий різотто:
Інгредієнти:
300 г арборіо рису
500 г гарбуза (очищеного та нарізаного кубиками)
1 цибулина (нарізана)
1,5 л бульйону (гарячого)
50 г пармезану (тертого)
2 ст. ложки вершкового масла
Сіль та перець за смаком
Приготування:
У глибокій сковороді розтопіть вершкове масло і обсмажте цибулю до прозорості.
Додайте рис і обсмажте ще кілька хвилин.
Поступово додавайте гарячий бульйон, постійно помішуючи, до готовності рису (приблизно 18-20 хвилин).
Додайте нарізаний гарбуз і варіть ще 5-7 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким.
Зніміть з вогню, додайте тертий пармезан, сіль та перець. Подавайте одразу.
Гарбузовий хліб:
Інгредієнти:
400 г гарбузового пюре
500 г борошна
7 г сухих дріжджів
1 ч. ложка цукру
1 ч. ложка солі
Приготування:
Змішайте гарбузове пюре, борошно, цукор і сіль у великій мисці.
Додайте сухі дріжджі та замішуйте тісто до утворення однорідної маси.
Викладіть тісто на робочу поверхню і замішуйте його близько 10 хвилин, поки воно стане пружним і еластичним.
Сформуйте з тіста хлібну булку, покладіть у форму для випічки і дайте піднятися, залиште на 30-40 хилин.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 180°C близько 40 хвилин, або до золотистої кірки.
Гарбузові кекси:
Інгредієнти:
200 г гарбуза (очищеного та подрібненого)
2 яйця
200 г цукру
200 г борошна
1 ч. ложка розпушувача тіста
1 ч. ложка меленої кориці
Приготування:
У мисці збийте яйця та цукор до утворення пишної маси.
Додайте гарбуз, борошно, розпушувач тіста та корицю. Ретельно перемішайте до однорідності.
Розлийте тісто у форми для кексів, заповніть їх на 2/3.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці при 180°C близько 20-25 хвилин, або поки кекси не стануть золотистими і до чистої зубочистки.
Гарбузовий чізкейк:
Інгредієнти:
250 г гарбуза (очищеного та нарізаного)
400 г крем-чізу
2 яйця
150 г цукру
1 ч. ложка ванільного екстракту
1 ч. ложка меленої кориці
Приготування:
У блендері подрібніть гарбуз до одержання пюре.
У великій мисці збийте крем-чіз та цукор до гладкої маси.
Додайте яйця, ванільний екстракт та мелену корицю, продовжуйте збивати.
Поступово вводьте гарбузове пюре і продовжуйте збивати до отримання однорідної суміші.
Вилийте суміш у форму для чізкейка і випікайте в попередньо розігрітій духовці при 160°C близько 45-50 хвилин, або поки чізкейк не застигне по краях і злегка тремтітиме в центрі.
Охолодіть чізкейк у холодильнику не менше 4 годин перед подачею.
Не менш важливо вміти красиво подати гарбуз. При використанні барвистого, яскравого посуду з нашого магазину та декору у вигляді осіннього листя або свічок, ви створите невимовну атмосферу. Гарбузові страви чудово поєднуються з білими або бордовими тарілками, на яких буде вигідно виглядати помаранчевий колір гарбуза. Додайте трохи свіжої зелені або яскравих ягід для контрасту.
Гарбуз - універсальний продукт для осінніх страв, який здатний надати вашому столу яскравості та смаку. Ці п'ять рецептів стануть чудовим початком вашої кулінарної подорожі у світ гарбузової смакоти. Не забудьте відвідати наш магазин посуду, щоб знайти ідеальні аксесуари для гарної подачі страв. Осінь - час натхнення та насолоди смаком!