Що приготувати влітку?
29 червня 2023 0Літо - чудовий час для експериментів на кухні та приготування свіжих та легких страв. Зі зміною сезону з'являється безліч свіжих фруктів, овочів та зелені, які просто приваблюють своєю апетитною зовнішністю та багатим ароматом. У цій статті ми пропонуємо вам добірку тематичних літніх рецептів, щоб ви могли насолодитися різноманітністю смаків і відкрити для себе нові кулінарні горизонти протягом цього спекотного сезону.
Фруктовий салат з м'ятою та лаймом
Інгредієнти:
- Суміш свіжих фруктів (полуниця, апельсини, яблука, груші, виноград і т.д.)
- Сік половини лайма
- Свіжа м'ята (кілька листочків)
- 1 столова ложка меду
Приготування:
- Наріжте фрукти кубиками або невеликими шматочками.
- Змішайте фрукти із соком лайма та нарізаною м'ятою.
- Додайте мед для солодощі.
- Подавайте обов’язково охолодженим.
Для подачі такого свіжого, літнього салату пропонуємо обрати салатник з кришкою Luminarc Keep'n'Box Lagoon 23 см. В ньому ви зможете приготувати оптимальну порцію, а якщо все одразу не з’їсте, то салатник можна закрити плотною пластиковою кришкою і відправити в холодильник. Так ваш салат довше збереже свої корисні властивості.
Легкий грецький салат
Інгредієнти:
- 2 огірки
- 4 помідори
- 1 червона цибуля
- 200 г оливок
- 200 г сиру фета
- 2 столові ложки оливкової олії
- Сік половини лимона
- Сіль та перець за смаком
- Свіжа зелень (петрушка чи базилік)
Приготування:
- Наріжте огірки, помідори та цибулю кубиками.
- Додайте оливки та кубики фети.
- Приготуйте заправку, змішавши оливкову олію, лимонний сік, сіль та перець.
- Заправте салат одержаною сумішшю.
- Прикрасьте свіжою зеленню.
- Охолодіть перед подачею.
Такий салат підійде, як на кожен день, так і до святкового столу, як доповнення до м’яса чи страв на грилі. Подати його можна у акцентному салатнику Wilmax із серії Кольоровий бум. Або, як варіант, ви можете подати салат порційно кожному гостю. використавши набір салатників Bohemia Mini Bowls.
Гаспачо
Інгредієнти:
- 6 помідорів (сорт на ваш смак)
- 1 огірок
- 1 червоний болгарський перець
- 1 невелика цибулина, краще брати червону
- 2 зубчики часнику
- 3 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки оцту (переважно винний або яблучний)
- Сіль та перець за смаком
- Свіжа зелень (петрушка, базилік або кінза)
Приготування:
- Помідори обдайте окропом та зніміть з них шкірку.
- Наріжте помідори, огірок, перець та цибулю кубиками.
- Перекладіть нарізані овочі в блендер.
- Додайте часник, оливкову олію та оцет.
- Збивайте до отримання однорідної текстури, за бажанням можна додатково пропустити через сито, для отримання більш кремової та однорідної консистенції.
- Приправте сіллю та перцем за смаком.
- Охолодіть перед подачею та прикрасьте свіжою зеленню.
Іспанський літній суп гаспачо, це чудова альтернатива для тих, кому вже набридла окрошка чи холодний суп з буряка. Якщо ваш стіл сервірований у більш крафтовому та етнічному стилі, для подачі гаспачо радимо обрати акцентні глибокі тарілки Wilmax. Для більш класичного сервірування підійдуть глибокі тарілки Luminarc Diwali.
Охолоджуючий м'ятний лимонад
Інгредієнти:
- 4-5 свіжих лимонів
- 1 склянка листя м’яти
- 4 столові ложки цукру
- 6 склянок холодної води
- Лід
Приготування:
- Вичавіть сік з лимонів.
- Подрібніть листя м’яти
- У великому глечику змішайте лимонний сік, листя м'яти і цукор.
- Додайте холодну воду і добре перемішайте.
- Додайте лід для додаткового охолодження.
Для приготування та подачі освіжаючого напою радимо обрати глечик Lessner Thermo 1,5л , а якщо хочете приготувати порцію на велику компанію, то зверніть увагу на глечик Wilmax Thermo 2,4 л. Подавайте у високих склянках Bohemia Tulipa із кубиками льоду та лимонними часточками для прикраси.
Сподіваємось, ця добірка літніх рецептів дозволить вам насолодитися літнім сезоном та урізноманітнити ваше меню свіжими, легкими та смачними стравами. Смачного!