Що необхідно сучасній господині на кухні для зручності фото 1
Корисно

Що необхідно сучасній господині на кухні для зручності

29 травня 2023 0

Кухня для господині, яка любить готувати – священне місце. Тут кожен предмет має своє призначення, кожен інструмент — вірний помічник. Але щоби зібрати такий арсенал, який буде по-справжньому корисним, потрібно постаратися.

Не варто влаштовувати стихійні набіги на магазини та скуповувати поспіль все, чого ще немає у вашому наборі посуду. Щоб створити комфортні умови для приготування їжі та трапези, потрібен системний підхід до вибору приладдя. А для цього на першому етапі доведеться відповісти на кілька запитань:

  • які страви ви готуєте найчастіше;
  • зі скількох людей складається ваша сім'я і як часто ви приймаєте гостей;
  • скільки місця ви готові відвести під зберігання посуду та різноманітних аксесуарів.

Щоденний раціон допоможе визначитися з видами необхідних пристосувань, склад сім'ї підкаже об'єми ємностей для приготування та потрібну кількість предметів у столовому сервізі, а розміри шафок на кухні продиктують максимально допустимі габарити посуду.

Оптимальний набір посуду: готуємо з комфортом

Якими б не були ваші смакові уподобання, без каструлі на кухні не обійтися. Зручно, коли їх декілька: наприклад, одна велика (трьох-п'ятилітрова) для перших страв і дві менші для гарнірів та розігріву їжі. Необхідний об'єм можна визначити так:

  • для супів - з розрахунку по 0,7-1 літр на одну людину (навіть якщо ви готуєте тільки для себе, не забувайте про можливість прийому гостей, так що 3-літрова каструля - маст-хев);
  • для гарнірів – по 0,5 л на одного;
  • для розігріву - по 0,3 л на людину - найменшу каструлю можна використовувати для варіння яєць та інших невеликих інгредієнтів.

Для великої сім'ї (від 4 осіб) кількість кожного виду каструль можна збільшити. Якщо ви збираєтеся робити консервацію на зиму, варто доглянути велику ємність об'ємом від 10 літрів і більше.

Наступним необхідним є сковорода. Нині їх видів так багато, що одразу й не скажеш, яке рішення буде оптимальним. Можна, звичайно, купити одну універсальну сковорідку середнього розміру для смаження. Інший варіант - мати одну велику з потовщеним дном і товстими високими стінками для приготування страв, що вимагають тривалої термічної обробки (у тому числі в духовці), і одну меншу і тоншу з антипригарним покриттям - для швидкої обсмажування.

При виборі сковороди можна керуватися улюбленою кухнею: для м'яса та риби гарним рішенням буде сковорода-гриль, для готування східних страв буде потрібна вок, для млинців, оладок - млинцева.

Також вам може стати в нагоді сотейник - щось середнє між каструлею і сковородою. У ньому готують соуси, каші та інші страви, коли важлива соковитість.

Не забудьте про кришки для каструль, сковорід та сотейників. Необов'язково, щоб кожен предмет однакового діаметра мав індивідуальну кришку, якщо не планується їх використовувати одночасно.

На кухні є духовка, а у вас бажання використовувати її частіше? Тоді купіть форми для запікання. Орієнтуйтеся при виборі на рецепти, що плануються до реалізації.

Визначившись із базовим набором посуду для приготування їжі, можна переходити до складання списку кухонного приладдя та інструментів, без яких немислимий сам процес приготування. Пропонуємо приблизний перелік того, що точно стане в нагоді господині.

  • Обробні дошки. Важливо, щоб їх було під кожен тип продуктів: для м'яса, риби, овочів і фруктів, хліба.
  • Набір ножів. Мінімум – три штуки. Це кухарський (шеф-) ніж з довгим лезом, широким у рукояті і звужується до кінчика; підходить для оброблення м'яса, шинкування овочів і нарізки бакалії. Універсальний ніж, як підказує назва, підходить для всього; має довге лезо середніх розмірів. Ніж для чищення овочів з невеликим лезом, яке дозволяє контролювати кожен рух. Вибір інших ріжучих пристроїв залежить від індивідуальних вподобань.
  • Тертки. Найбільш потрібні чотиристоронні з різним візерунком лез на кожній грані. Додатково можна придбати прес для часнику.
  • Миски та мірні ємності.
  • Друшляк і сито. Друшляк потрібен для відділення твердих інгредієнтів від рідких, бланшування, промивання фруктів та овочів. Сито використовується в основному для просіювання борошна.
  • Поварські ложки, ополоник, лопатки з прорізами і без (у тому числі лопатка для посуду з антипригарним покриттям), шумівка, вінчик, толкушка. Можна купити готовий набір з тримачем або підставкою під ці інструменти.
  • Для випічки - качалка і кулінарний пензлик. Таким пензликом зручно змащувати маслом посуд, а також наносити глазур на солодощі.
  • Підставки під гаряче (з дерева, пробки, бамбука, металу, силікону або іншого матеріалу на ваш вибір), стане в нагоді і підставка під ложку.

Серед інших предметів, які можна зустріти на сучасній кухні, — млина для спецій, консервний ключ, молоток для м'яса, кулінарний термометр (деякі виробники навіть вбудовують термометр у чашки, ложки), прес для цитрусових, кухонні ваги, всілякі тримачі, пробки пляшок, щітки і т.д.

Також не забудьте про банки для зберігання сипких продуктів та ємності для вже готових страв.

Щодо посуду для сервірування, то це велика окрема тема. Обмовимося лише, що розраховувати необхідну кількість кожного виду посуду в столовому сервізі зручно за такою формулою: кількість членів сім'ї + два. Стандартний набір включає:

  • три види тарілок: глибокі для першого, плоскі більші та менші;
  • склянки та келихи;
  • чашки/кухлі, блюдця;
  • столові прилади: ложки, виделки, ножі;
  • посуд для подачі: салатниці, блюдо сервіровки і т.п.

Дизайн можна вибрати з урахуванням переваг та інтер'єру житла.

Сучасне кухонне начиння від «Дім посуду»

Сучасні рішення для кухні допоможуть не просто полегшити процес приготування їжі, а перевести його до розряду улюблених занять. Знайти якісний посуд та аксесуари для кухні можна у мережі магазинів «Дім посуду». Бронюйте онлайн або приходьте до наших магазинів (їх вже 60 по всій країні). Ми пропонуємо як готові набори, так і окремі предмети та інструменти.

В асортименті, що регулярно поповнюється, кожен знайде посуд для своїх цілей і за своїм гаманцем, а ретельна технічна експертиза гарантує високу якість товарів, представлених у каталозі.

Також у нас діє програма лояльності, що дозволяє покупцям накопичувати бонуси, отримувати знижки, подарунки до дня народження та запрошення на наші заходи.

Коментарі (0)
Залишити відгук
Ваш відгук буде першим. Зареєструйтеся й поділіться своїми враженнями.

Підписуйтесь на новини

Надсилаємо лише корисне: новини, акції, подарунки.