ТОП 5 зимових рецептів: затишок та смак у холодні дні фото 1

ТОП 5 зимових рецептів: затишок та смак у холодні дні

03 січня 2024 0

З настанням холодів подвійно приємно поринути в атмосферу тепла та затишку, що створюється смачними та ситними стравами. Давайте розглянемо п'ять чудових зимових рецептів, які не лише зігріють ваші вечори, а й подарують справжнє кулінарне свято.

Гарячий шоколад з маршмеллоу: Солодка втіха у кожному ковтку

Інгредієнти:

2 склянки молока

100 г темного шоколаду

2 ст. ложки какао-порошку

2 ст. ложки цукру

Ванільний цукор за смаком

Маршмеллоу для прикраси

Приготування:

  • У невеликій каструлі нагрійте молоко, не доводячи до кипіння.
  • Додайте дрібно нарізаний шоколад, какао-порошок, цукор та ванільний цукор.
  • Постійно помішуючи, доведіть суміш до повного розчинення шоколаду та отримання однорідної текстури.
  • Подавайте в глибокі чаші, прикрасивши кожну порцію маршмеллоу. Запропонуйте гарячі напої в гарних керамічних чашах для створення атмосфери тепла.

Яловичий гуляш: Полум'я смаку в холодні дні

Інгредієнти:

500 г яловичини, нарізаної кубиками

2 цибулини, нарізані

2 моркви, нарізані

3 ст. ложки томатної пасти

2 ст. ложки рослинної олії

2 ч. ложки паприки

2 гвоздики

2 лаврові листи

Сіль та перець за смаком

Приготування:

  • У глибокій каструлі розігрійте олію і обсмажте цибулю та моркву до м'якості.
  • Додайте м'ясо та обсмажуйте до золотистої скоринки.
  • Додати томатну пасту, паприку, гвоздики, лавровий лист, сіль і перець. Помішуйте.
  • Залийте гарячою водою, зменшіть вогонь і тушкуйте під закритою кришкою близько 2 годин, поки м'ясо не стане м'яким.
  • Подавайте у глибоких тарілках або глиняних горщиках, щоб зберегти тепло страви.

Запечені яблука з горіхами та медом: Солодкий десерт для затишку

Інгредієнти:

4 яблука

100 г волоських горіхів, грубо нарубаних

4 ст. ложки меду

1 ч. ложка кориці

Приготування:

  • Виріжте серцевину з кожного яблука.
  • У мисці змішайте волоські горіхи, мед та корицю.
  • Наповніть кожне яблуко цією сумішшю.
  • Запікайте в розігрітій духовці при 180°C близько 25-30 хвилин.
  • Подавайте у стильних керамічних чашах, посипте медовою глазур'ю.

Курячий каррі з кокосовим молоком: Тропічний аромат у холоді

Інгредієнти:

500 г курячого філе, нарізаного кубиками

1 цибулина, нарізана

2 зубчики часнику, подрібнені

1 червоний перчик, нарізаний

400 мл кокосового молока

2 ст. ложки каррі-пасти

2 ст. ложки рослинної олії

Сіль та перець за смаком

Свіжий кінза для подачі

Приготування:

  • Обсмажте цибулю, часник і перчик у олії до м'якості.
  • Додайте куряче філе і обсмажуйте до золотистої кірки.
  • Влийте кокосове молоко і додайте карі-пасту. Тушкуйте 20-25 хвилин.
  • Подавайте в глибоких тарілках, посипте свіжою кінзою, додатково запропонуйте рис у гарному керамічному посуді.

Гарбузовий суп з імбиром: Вітамінний бустер для організму

Інгредієнти:

1 кг гарбуза, нарізаного кубиками

1 цибулина, нарізана

2 картоплі, нарізані

1 літр овочевого бульйону

1 ч. ложка подрібненого імбиру

200 мл кокосового молока

Сіль та перець за смаком

Приготування:

  • Обсмажте цибулю та імбир у каструлі до прозорості.
  • Додайте гарбуз та картоплю, обсмажуйте кілька хвилин.
  • Залийте овочевий бульйон, доведіть до кипіння та варіть до м'якості овочів.
  • Пробийте суп блендером, додайте кокосове молоко і приправте сіллю та перцем.
  • Подавайте в глибоких тарілках, прикрасьте гілочкою свіжої зелені.

Подайте ці зимові страви в керамічному, глиняному або скляному посуді, щоб зберегти їх тепло та стильно вписатися в зимовий інтер'єр. Приємного апетиту та теплого зимового затишку вам та вашим близьким!

Коментарі (0)
Залишити відгук
Відгуків немає

Підписуйтесь на новини

Надсилаємо лише корисне: новини, акції, подарунки.