
ТОП 5 страв, які освіжать ваш стіл у лютому
07 лютого 2024 0Лютий — місяць, який кличе нас зігрітися смачними та різноманітними стравами, наповнюючи кухню теплом та ароматами. Давайте поринемо у світ кулінарії та розглянемо ТОП 5 страв, які обов'язково потрібно приготувати в цей лютий, щоб угамувати голод і насолодитися розкішшю зимових смаків.
Телятина із зеленим горошком та лимоном
Інгредієнти:
- 500 г телятини, нарізаної на шматочки
- 2 чашки замороженого зеленого горошку
- 1 лимон (сік та цедра)
- 2 ложки оливкової олії
- 2 зубчики часнику, подрібнених
- Сіль та перець за смаком
- Свіжа зелень для подачі
Спосіб приготування:
Обсмажте телятину на оливковій олії до золотистої скоринки.
Додайте заморожений горошок, часник, сік та цедру лимона.
Тушкуйте під кришкою на середньому вогні до готовності.
Подавайте із зеленню та свіжоприготованим рисом.
Суп з лісових грибів з гарбузом
Інгредієнти:
- 200 г лісових грибів
- 500 г гарбуза, нарізаного кубиками
- 1 цибулина, нарізана
- 2 картоплі, нарізані
- 1 літр овочевого бульйону
- 200 мл вершків
- Сіль та перець за смаком
- Свіжа петрушка для подачі
Спосіб приготування:
Обсмажте цибулю в каструлі, додайте гриби та тушкуйте 5 хвилин.
Додайте гарбуз, картоплю та бульйон. Варіть до м'якості гарбуза.
Використовуйте блендер, щоб отримати кремоподібну консистенцію.
Додайте вершки, перемішайте та подавайте, прикрасивши свіжою петрушкою.
Лазанья з тунцем і шпинатом
Інгредієнти:
- 250 г лазаньї
- 200 г консервованого тунця
- 200 г свіжого шпинату
- 2 чашки томатного соусу
- 1 цибулина, подрібнена
- 200 г моцарелли
- 1 яйце
- Сіль, перець, сушений базилік
Спосіб приготування:
Варіть лазанью згідно з інструкцією.
Обсмажте цибулю, додайте тунець, шпинат та томатний соус.
В іншій мисці змішайте яйце, моцарелу та спеції.
Зберіть лазанню: соус, листи, суміш моцарелли, повторіть.
Запікайте до золотистої скоринки.
Креветки в кокосовому каррі з брокколі
Інгредієнти:
- 500 г великих креветок, почищених
- 400 мл кокосового молока
- 2 цибулини, подрібнені
- 3 ст. ложки червоної карі-пасти
- 1 червоний перець, нарізаний
- 1 чашка броколі, розділена на суцвіття
- 2 ложки рибного соусу
- Сіль та перець за смаком
- Свіжа кінза та скибочки лайма для подачі
Спосіб приготування:
Обсмажте цибулю, додайте креветки та карі-пасту.
Підливайте кокосове молоко, варіть до готовності креветок.
Додайте нарізаний перець і брокколі, варіть ще 5 хвилин.
В кінці додайте рибний соус, посоліть і поперчіть за смаком.
Подавайте з рисом, прикрашеним свіжою кінзою та скибочками лайма.
Шоколадно-малиновий фондан
Інгредієнти:
- 150 г чорного шоколаду
- 100 г олії
- 3 яйця
- 100 г цукру
- 50 г борошна
- 150 г малинового джему
- Цукрова пудра для прикрашання
Спосіб приготування:
Розтопіть шоколад із олією.
Збийте яйця з цукром та борошном, додайте шоколад.
Розлийте половину тіста у форми, додайте ложку малинового джему, потім решту тіста.
Випікайте в розігрітій духовці до 12 хвилин при 180°C.
Посипте цукровою пудрою і подавайте фондан гарячим.
Лютий пропонує чудові можливості для кулінарної творчості. Спробуйте ці чудові рецепти, щоб насолодитися смаками цього місяця та створити теплу атмосферу у своєму будинку.