ТОП 5 страв до Дня закоханих фото 1

ТОП 5 страв до Дня закоханих

05 лютого 2025 0

День усіх закоханих відзначається 14 лютого і є символом романтики та любові. У цей день прийнято дарувати листівки, квіти, солодощі та влаштовувати романтичні вечері. Багато пар віддають перевагу вечері вдома, створюючи затишну атмосферу з вишуканими стравами та свічками.

Класичне сирне фондю

Інгредієнти:

  • 200 г твердого сиру (Грюйєр, Емменталь);
  • 100 мл білого сухого вина;
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 1 зубчик часнику;
  • Щіпка мускатного горіха;
  • Французький багет.

Приготування:

  1. Натерти сир на тертці.
  2. Розігріти вино на слабкому вогні, додати часник.
  3. Поступово вводити сир, помішуючи до повного розплавлення.
  4. Додати крохмаль, розмішаний у невеликій кількості води.
  5. Приправити мускатним горіхом і подавати з шматочками багета.

Карпачо з лосося

Інгредієнти:

  • 200 г свіжого лосося;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • Щіпка солі та перцю;
  • Пармезан, рукола для прикраси.

Приготування:

  1. Лосось нарізати тонкими шматочками.
  2. Викласти на тарілку, скропити лимонним соком і оливковою олією.
  3. Приправити сіллю та перцем, прикрасити пармезаном і руколою.
  4. Дати настоятися 5 хвилин перед подачею.

Паста з креветками та вершковим соусом

Інгредієнти:

  • 200 г пасти (тальятеле або спагетті);
  • 150 г очищених креветок;
  • 200 мл вершків 20%;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 50 г пармезану;
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. Відварити пасту згідно з інструкцією.
  2. Обсмажити часник на оливковій олії, додати креветки і обсмажувати 2-3 хвилини.
  3. Влити вершки, довести до кипіння, додати тертий пармезан.
  4. Викласти пасту в соус, перемішати та подавати.

Куряче філе з медово-гірчичним соусом

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе;
  • 1 ст. л. меду;
  • 1 ст. л. діжонської гірчиці;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. Змішати мед, гірчицю, олію, сіль і перець.
  2. Замаринувати філе на 30 хвилин.
  3. Обсмажити на сковороді по 5-7 хвилин з кожного боку.
  4. Подавати з овочами або гарніром.

Шоколадний фондан

Інгредієнти:

  • 100 г чорного шоколаду;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 50 г цукру;
  • 30 г борошна.

Приготування:

  1. Розтопити шоколад і масло.
  2. Збити яйця з цукром, додати розтоплений шоколад і борошно.
  3. Розлити по формочках, випікати при 200°C 7-9 хвилин.
  4. Подавати теплим з морозивом.

Романтична вечеря – це не тільки смачна їжа, а й атмосфера любові та затишку. Обирайте страви, які вам до вподоби, і насолоджуйтесь цим особливим вечором разом зі своєю другою половинкою!

Коментарі (0)
Залишити відгук
Ваш відгук буде першим. Зареєструйтеся й поділіться своїми враженнями.

Підписуйтесь на новини

Надсилаємо лише корисне: новини, акції, подарунки.