ТОП 5 рецептів квітня: використовуйте сезонні продукти для найкращих страв! фото 1

ТОП 5 рецептів квітня: використовуйте сезонні продукти для найкращих страв!

16 апреля 2024 0

Квітень – це час, коли природа починає прокидатися, і на прилавках з'являються свіжі та соковиті сезонні продукти. Для тих, хто любить готувати, це чудова нагода експериментувати з новими смаками та ароматами. Ми зібрали для вас ТОП 5 рецептів квітня, які не тільки захоплять ваші смакові рецептори, але й допоможуть використати весь чудовий квітневий урожай.

Легкий квітневий салат із зеленими овочами

  • Спаржа - 1 пучок
  • Зелений горошок - 1 чашка
  • Листя шпинату - 2 чашки
  • Авокадо – 1 шт.
  • Свіжий базилік - ½ чашки, подрібнений
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • Сіль та перець за смаком

Спаржу наріжте на невеликі шматочки, видаливши жорсткі кінці. Відваріть в киплячій підсоленій воді 2-3 хвилини, потім перекладіть в миску з холодною водою.

У великій мисці змішайте відварену спаржу, зелений горошок, листя шпинату, нарізаний авокадо та базилік.

Для заправки в окремій мисці змішайте оливкову олію, лимонний сік, сіль та перець. Полийте салат цією заправкою та акуратно перемішайте.

Подавайте негайно, щоб зберегти свіжість та хрумкий смак.

Квітневий тарт з цибулею та шпинатом

  • Свіжий листкове тісто - 1 рулон
  • Червона цибуля - 2 шт., нарізана
  • Шпинат - 200 г
  • Вершковий сир – 150 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Вершки (20%) – 150 мл
  • Сіль та перець за смаком
  • Пармезан - для посипання

Розігрійте духовку до 180 °C. Розгорніть листкове тісто на деко, щоб воно покрило дно та боки форми для випікання.

На сковороді обсмажте червону цибулю до м'якості, потім додайте шпинат і готуйте ще 2-3 хвилини, доки він не зменшиться в об'ємі.

У мисці змішайте вершковий сир, яйця, вершки, сіль та перець до отримання однорідної маси.

Розподіліть обсмажену цибулю та шпинат по дну тартової основи, потім акуратно залийте сумішшю яєць та вершкового сиру.

Посипте тарт натертим пармезаном і випікайте в попередньо розігрітій духовці 25-30 хвилин, поки скоринка не стане золотистою.

Подавайте тарт теплим або прохолодним як закуску або головну страву.

Квітневий лимонад з м'ятою та лавандою

  • Свіжі лимони – 4 шт.
  • Цукор - ½ чашки
  • Вода – 4 чашки
  • Свіжа м'ята - ½ чашки
  • Сушена лаванда – 1 ст.л.
  • Лід

У маленькій каструлі змішайте цукор і воду, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться. Остудіть.

Вижміть сік із лимонів і змішайте його з охолодженим сиропом із цукру.

Додайте свіжу м'яту та сушену лаванду до суміші лимонного соку.

Перелийте лимонад у глечик, додайте лід і долийте воду.

Перемішайте та охолодіть у холодильнику не менше години перед подачею. Подавайте у високих склянках із лимоном та гілочкою м'яти для прикраси.

Квітневий рататуй з молодою картоплею

  • Молода картопля - 500 г, очищена і нарізана навпіл
  • Червоний перець – 1 шт., нарізаний
  • Жовтий перець – 1 шт., нарізаний
  • Баклажан - 1 шт., нарізаний кубиками
  • Кабачок - 1 шт., нарізаний кубиками
  • Помідори – 2 шт., нарізані кубиками
  • Цибуля - 1 шт., нарізана кільцями
  • Часник - 3 зубчики, подрібнені
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Свіжий чебрець - 2 гілочки
  • Сіль та перець за смаком

Розігрійте духовку до 200 °C. На деко змішайте всі нарізані овочі та часник. Полийте оливковою олією, посоліть, поперчіть і додайте чебрець. Ретельно перемішайте.

Запікайте рататуй у заздалегідь розігрітій духовці близько 30-40 хвилин, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м'якими і почне з’являтись скоринка.

Подавайте рататуй гарячим або теплим як гарнір або основну страву.

Квітневий полуничний чізкейк

  • Пісочне печиво - 200 г
  • Крем-сир - 500 г
  • Цукор - 1 чашка
  • Ванільний екстракт – 1 ч.л.
  • Вершки (35%) – 250 мл
  • Полуниця - 250 г, нарізана
  • Желатин – 2 ст.л.
  • Вода - ¼ чашки

Подрібніть пісочне печиво в блендері до крихти.

Змішайте крихти печива з розтопленим маслом і рівномірно розподіліть по дну форми для випікання, створюючи основу для чізкейка. Приберіть у холодильник.

У мисці змішайте сир, цукор і ванільний екстракт до отримання однорідної маси.

В іншій мисці збийте вершки до утворення піків. Ретельно перемішайте їх із сирною сумішшю.

Підігрійте воду і розчиніть у ній желатин, потім додайте його до сирної суміші та добре перемішайте.

Вилийте половину суміші на основу печива, потім викладіть на неї половину нарізаної полуниці. Повторіть шари з сумішшю, що залишилася, і полуницею.

Охолодіть чізкейк у холодильнику не менше 4 годин, потім наріжте на порції та подавайте.

Квітень – це чудовий час для того, щоб насолодитися свіжими та соковитими сезонними продуктами. Від легких салатів до витончених десертів, квітневі рецепти пропонують багатство смаків та ароматів. Спробуйте ці страви вдома та дайте волю вашій уяві, експериментуючи з квітневим урожаєм та створюючи нові смачні комбінації!

Коментарии (0)
Оставить отзыв
Отзывов нет

Подписывайтесь на новости

Присылаем только полезное: новости, акции, подарки.